Hvem er Pedersen og Pedersens Udvalgte?

Mads Ulrik Pedersen er nysgerrig, fynsk væksthusgartner der er drevet af en gal tomat, og kun det bedste er godt nok til ham. Han rejser verden rundt for at finde små, unikke og velsmagende tomatsorter, som han kan tage med hjem til gartneriet i Bellinge. Og han stopper ikke, før den pludselig er der. Den perfekte tomat!

Hele teamet hos Nordic Greens, elsker og lever for tomater, agurker og peberfrugter. Vi har muldjord løbende i årene, og vi arbejder året rundt for at skabe skelsættende og sunde smagsoplevelser til danskerne.

“Når først tomaten, agurken og peberfrugten er fundet, skal de have de bedste vækstbetingelser. Ingen sprøjtemidler. Ingen overfladebehandlinger. Ingen stress. Tid og omsorg er nemlig det, der gør vores væksthusgrøntsager til noget helt specielt. Vi kalder dem Pedersens Udvalgte, og stemplet går ikke til hvem som helst.”

– Mads Ulrik Pedersen –

Hos Nordic Greens, som tidligere hed Alfred Pedersen & Søn, dyrker vi alle Pedersens Udvalgte tomater, agurker og peberfrugter. Pedersens Udvalgte gartnere passer, plejer og håndplukker den dag i dag hver eneste solmoden tomat med stor omhu og under størst mulig hensyntagen til miljøet og omgivelserne. Vi lader således humlebier om at bestøve tomatblomsterne og nyttedyr om at bekæmpe eventuelle skadedyr i drivhusene, opvarmningen foregår udelukkende ved brug af spildvarme, vi vander fortrinsvis med opsamlet regnvand, og vi benytter kun genanvendelig pap og plast til vores emballager.

Dyrkningsmetoden der anvendes gør, at der kan dyrkes væksthusgrøntsager hele året rundt.

Gartneriet blev grundlagt i 1948 af Katrine og Alfred Pedersen. Alfred Pedersen var dengang formand på sin fars gartneri (Gartneriet Gedeholm), og ved siden af sit job på sin fars gartneri, byggede han et væksthus på adressen Assensvej 219. Det blev starten på det gartneri, vi driver i dag. I begyndelsen blev der primært dyrket snitgrønt, men mere og mere af produktionen blev omlagt til agurker. På grund af Danmarks indtrædelse i det daværende EF og den dermed øgede konkurrence på agurker fra syd, omlagde Alfred Pedersen i 1975 produktionen til også at omfatte dyrkning af danske tomater og senere kom peberfrugterne også til. Mads Ulrik Pedersen, som er søn af Katrine & Alfred købte familievirksomheden i 2000. Pedersens Udvalgte landede på forbrugernes hylder i 2016, og kan i dag købes i alle Salling Groups butikker landet over.